Maak nu een afspraak voor jouw zakelijke reisadvies

De wereldwijde vraag naar vliegreizen maakte in februari een sprong van 21,5 procent ten opzichte van vorig jaar, volgens gegevens van de Internationale Luchtvaartorganisatie (IATA). Dit markeert een opmerkelijk keerpunt, aangezien de vraag voor het eerst hoger was dan vóór de pandemie. Ondanks enige vertekening door het extra schrikkeljaardag, laat dit zien dat de wereldwijde reislust weer op gang komt.

Met een grotere vraag dan de beschikbare capaciteit, waren vliegtuigen voller dan ooit. In februari bedroeg de gemiddelde bezettingsgraad 80,6 procent, wat 1,9 procentpunt hoger was dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral in Zuid- en Oost-Azië en Oceanië was de stijging in vraag opmerkelijk, met een indrukwekkende 53,2 procent. Europese maatschappijen zagen ook een toename van 15,9 procent.

Als we vooruitkijken naar de rest van het jaar, blijven de vooruitzichten positief, met luchtvaartmaatschappijen die blijven investeren in duurzaamheid en innovatie. Hoewel er uitdagingen blijven bestaan, zoals geopolitieke en economische onzekerheden, kunnen we met vertrouwen stellen dat de reislust van mensen over de hele wereld weer tot leven komt.

 

| 24 april 2024 | Nieuws |