Maak nu een afspraak voor jouw zakelijke reisadvies

Vanaf 3 april zullen passagiers van Transavia moeten betalen voor grote handbagage die niet onder de stoel past. Dit besluit komt voort uit de noodzaak om de stijgende operationele kosten te dekken en om te gaan met de uitdagingen rond overvolle bagagebakken. Kleine handbagage die onder de stoel past (max 40 x 30 x 20 cm), blijft kosteloos.

Met deze nieuwe aanpassing hoopt Transavia een einde te maken aan de situatie waarin zowat alle passagiers al hun bagage in een uitpuilende rolkoffer proppen om niet te hoeven betalen voor ruimbagage. Vaak is er in het vliegtuig vervolgens niet genoeg ruimte in de lockers boven de stoelen, waardoor alsnog bagage naar het ruim moet worden verplaatst en de vlucht vertrekt met vertraging.

Voor passagiers die na 3 april boeken, geldt een tarief van minimaal 10 euro per enkele reis voor grote handbagage. Echter, degenen die vóór deze datum hebben geboekt, vallen nog onder de oude regeling, zelfs als hun reisdatum na 3 april valt.

Transavia hoopt met deze verandering niet alleen extra inkomsten te genereren, maar ook de efficiëntie te verbeteren en de reiservaring van passagiers te optimaliseren. Dit beleid volgt het voorbeeld van andere budgetmaatschappijen die al langer vergelijkbare regelingen hanteren.

| 29 maart 2024 | Nieuws |