Maak nu een afspraak voor jouw zakelijke reisadvies

FRANKFURT – Lufthansa maakte onlangs al bekend dat er in de loop van komend zomerseizoen een Buy-on-Board-menu geïntroduceerd wordt op Europese vluchten, wat betekent dat er voor eten en drinken betaald moet worden. Nu heeft de maatschappij deels onthuld wat er op het menu komt te staan. Dat zijn vooral gezonde gerechten.

Zo kunnen passagiers (op vluchten langer dan 60 minuten) kiezen voor onder meer een zalm avocado bowl, een falafel tahini salade, een crunchy chicken bowl, een sweet chilli chicken sandwich en vers gemaakte Bircher muesli. De snacks kosten maximaal 12 euro.

Drankjes, zoals koffie, thee, sinaasappelsap, tomatensap en warme chocolademelk, gaan 3 euro kosten. Passagiers krijgen gratis een flesje water en een chocolaatje.

Trend naar gezonder en duurzamer voedsel
Er is onder luchtvaartmaatschappijen een trend gaande naar gezonder en duurzamer voedsel. Zo besloot KLM vorig jaar dat er vanaf april alleen nog vegetarisch eten geserveerd wordt in de Economy Class op Europese vluchten. In tegenstelling tot bij Lufthansa hoeft daar niet voor betaald te worden.

Behalve Lufthansa gaan overigens ook dochtermaatschappijen SWISS en Austrian Airlines een Buy-on-Board-menu introduceren. Bij Brussels Airlines is eten en drinken altijd al tegen betaling geweest in Economy Class op short- en mediumhaul-vluchten.

| 25 januari 2021 | Nieuws |