Maak nu een afspraak voor jouw zakelijke reisadvies

SCHIPHOL – Schiphol heeft vorige week voor het eerst sinds augustus de passagiersaantallen op weekbasis zien toenemen. In week 47 maakten in totaal 207.400 reizigers gebruik van de luchthaven, een stijging van 3 procent ten opzichte van de week daarvoor. Ten opzichte van vorig jaar ligt het passagiersaantal momenteel 83 procent lager.

Sinds in augustus het aantal coronabesmettingen weer oplaaide, namen overal in Europa de reisrestricties toe en werd de luchtvaart opnieuw hard geraakt. Het ene na het andere land kreeg een oranje reisadvies, tot er vrijwel niets meer over was. Daarom werd het sindsdien elke week iets rustiger op Schiphol. De passagierscijfers zijn in drie maanden meer dan gehalveerd.

Dat er nu voor het eerst een weekstijging is, duidt erop dat de situatie aan het stabiliseren is. In de weken daarvoor werd de passagiersdaling al steeds kleiner. Toch is voorzichtigheid geboden: door nieuwe reisrestricties kan dit snel weer veranderen. Zo wordt er op Curaçao gevreesd voor een oranje reisadvies, nu het aantal besmettingen daar snel toeneemt.

| 11 december 2020 | Nieuws |