Maak nu een afspraak voor jouw zakelijke reisadvies

ISTANBUL – Istanbul Airport is, mede door de coronacrisis, al twee jaar na de opening uitgegroeid tot de drukste luchthaven van Europa. De Turkse luchthaven aan de Europese zijde van de Bosporus verwelkomde het afgelopen jaar 23,4 miljoen passagiers. Dat is een daling van 55 procent ten opzichte van 2019, maar voldoende om de koppositie te pakken.

In de afgelopen jaren was Londen Heathrow constant de grootste, maar mede door de strenge Britse reisrestricties moesten de Londenaren nu genoegen nemen met 22,1 miljoen passagiers. De traditionele nummer 2, Parijs Charles de Gaulle, heeft tot nu toe pas de cijfers tot en met november gepubliceerd, maar het verschil met Istanbul is te groot om dat in december nog te overbruggen.

Op de vierde plaats volgt Schiphol (20,9 miljoen) en op de vijfde Moskou Sjeremetjevo (19,8 miljoen). Frankfurt Airport moet de cijfers nog bekendmaken, maar zoals het er nu naar uitziet vallen de Duitsers voor het eerst in jaren buiten de top vijf. Een zesde plaats lijkt het hoogst haalbare. Op de grote Europese luchthavens daalden de passagiersaantallen gemiddeld met 70 tot 75 procent.

| 25 januari 2021 | Nieuws |