Maak nu een afspraak voor jouw zakelijke reisadvies

GUANGZHOU – Guangzhou Baiyun International Airport was met ruim 43 miljoen passagiers afgelopen jaar ‘s werelds drukste luchthaven, zo heeft die luchthaven zelf bekendgemaakt. Het is voor het eerst, zo lijkt het, dat een Chinees vliegveld de koppositie pakt.

De claim van Guangzhou Airport is nog niet helemaal verifieerbaar, want nog niet elke luchthaven heeft de cijfers over 2020 gepubliceerd, maar het lijkt er wel op dat de Chinezen gelijk hebben. Zo bleef de traditionele nummer 1, Atlanta Airport, op 42,9 miljoen passagiers steken.

Ook de nummers twee, drie en vier van 2019 (Beijing Capital, Los Angeles en Dubai) hebben in 2020 veel minder passagiers verwelkomd dan Guangzhou. Op Beijing Capital kwamen er 34,5 miljoen, in Los Angeles 28,8 miljoen en in Dubai slechts iets meer dan 17 miljoen.

Guangzhou, de thuisbasis van China Southern Airlines, stond in 2019 nog op de 11de plaats met 73 miljoen passagiers. Door het sterke herstel van de binnenlandse markt zag het Kantonese vliegveld de passagierscijfers minder hard instorten dan andere luchthavens.

Overigens komt er geen enkele Europese luchthaven ook maar in de buurt. Istanbul Airport was in 2020 Europa’s drukste, met 23,4 miljoen passagiers. Op Schiphol kwamen er 20,9 miljoen.

| 11 februari 2021 | Nieuws |