Maak nu een afspraak voor jouw zakelijke reisadvies

HONGKONG – First- en Business Class-passagiers van Cathay Pacific hoeven geen mondkapje meer te dragen als zij hun stoel plat hebben gelegd om te slapen of relaxen. Door de hoge afscheiding tussen de stoelen en de ruimte is de kans op besmetting dan zeer klein.

Cathay heeft dit besluit in een memo aan het cabinepersoneel bekendgemaakt en later bevestigd tegenover verschillende media. Tot nu toe mocht het mondkapje alleen af om te eten of te drinken, en daar komt dus deze uitzondering bij. Dat maakt slapen een stuk comfortabeler.

De uitzondering geldt alleen op vluchten met Business- en First Class-stoelen die volledig plat kunnen, en dus niet op regionale vluchten met recliners. In Economy moeten passagiers nog wel gewoon hun mondkapje dragen tijdens het slapen. Daar is de afstand tussen de stoelen te klein.

De meeste andere maatschappijen, zoals KLM, hanteren in elke klasse het zelfde mondkapjesbeleid. Een maatschappij die net als Cathay wel uitzonderingen maakt, is Qatar Airways met haar Qsuites Business Class. Ook daar is er veel ruimte tussen de passagiers en zijn de afscheidingen hoog.

| 11 februari 2021 | Nieuws |