Maak nu een afspraak voor jouw zakelijke reisadvies

DUBAI – Emirates heeft dinsdag onthuld hoe haar Premium Economy-cabine eruitziet. Als één van de laatste grote airlines introduceert de luchtvaartmaatschappij deze reisklasse, die het gat tussen Economy Class en Business Class opvult.

Vorige week nam Emirates de eerste Airbus A380 met dit nieuwe product aan boord in ontvangst. In de Premium Economy staan 56 stoelen in een 2-4-2-opstelling, met een pitch van 40 inch, een breedte van 19,5 inch, een recline van 8 inch en een entertainmentscherm van 13,3 inch.

De luchtvaartmaatschappij installeert de Premium Economy-stoelen niet in al haar toestellen. Aanvankelijk komen ze alleen in de nieuwe A380’s (daarvan krijgt Emirates er nog vijf) en in een deel van de bestelde Boeing 777-9’s. Emirates overweegt nog of ze ook in de andere A380’s komen.

Op welke routes Premium Economy als eerste wordt ingezet, maakt het bedrijf binnenkort bekend.

Bekijk hieronder meer beelden:

Andere cabines
Behalve de 56 stoelen in Premium Economy, staan er in de nieuwste A380’s 14 stoelen in First Class, 76 in Business en 338 in Economy, voor een totaal van 484. Daarmee is de introductie volledig ten koste gegaan van de Economy Class, die voorheen 426 stoelen telde.

De rest van het interieur heeft een opfrisbeurt gehad, zonder grote veranderingen:

Emirates A380 Bar

| 6 januari 2021 | Nieuws |