Maak nu een afspraak voor jouw zakelijke reisadvies

EINDHOVEN – Eindhoven Airport staat voor een grootschalige renovatie, geïnitieerd door Defensie, eigenaar van de luchthaven. De plannen omvatten een volledige vernieuwing van de start- en landingsbaan, inclusief verbeteringen aan het Instrument Landing System (ILS) voor landen bij mist. Deze renovatieoperatie zal naar schatting 22 weken duren, van februari tot en met juni, maar het exacte jaar van uitvoering blijft vooralsnog onbekend. Dat zal sowieso niet voor 2027 zijn, laat de luchthaven weten.

Gedurende deze periode zullen alle vluchten worden omgeleid naar andere luchthavens, wat een geschatte 3 miljoen reizigers en 17.000 vluchten treft. Mogelijke alternatieve luchthavens zijn onder meer Rotterdam, Maastricht en Schiphol, hoewel niet alle luchtvaartmaatschappijen overal directe toegang hebben. Lelystad Airport wordt ook genoemd als potentiële alternatieve locatie, hoewel er politieke onzekerheid bestaat over de opening van deze luchthaven voor commerciële vluchten.

Hoewel de renovatie aanzienlijke verstoringen met zich meebrengt, wordt het beschouwd als een noodzakelijke ingreep. De luchtvaartdeskundigen stellen dat het een logische periode van sluiting betreft, vergelijkbaar met onderhoud op andere grote luchthavens zoals Schiphol.

| 22 februari 2024 | Nieuws |