Maak nu een afspraak voor jouw zakelijke reisadvies

EINDHOVEN – Eindhoven Airport staat op het punt te starten met de uitbreiding van de bestaande terminal. De eerste zichtbare stappen omvatten het gedeeltelijk afbreken van de overkapping boven de looppaden op het platform en het verwijderen van het gebouw waar autoverhuurbedrijven momenteel zijn gevestigd.

De huidige terminal, oorspronkelijk ontworpen voor 5 miljoen passagiers per jaar, ontving vorig jaar 6,8 miljoen reizigers. CEO Roel Hellemons benadrukt de noodzaak om aan de groeiende vraag te voldoen en de kwaliteit te handhaven.

Het uitbreidingsproject zal worden uitgevoerd door EGM Architecten, Iv Bouw en Peutz, met Heijmans als aannemer. Het zal naar verwachting 2,5 jaar duren, met de vernieuwde terminal gepland voor oplevering in 2027.

De eerste werkzaamheden beginnen eind dit jaar, mogelijk tijdens de geplande renovatie van de start- en landingsbaan. Reizigers kunnen binnenkort wijzigingen op het platform verwachten en de verhuurfaciliteiten zullen worden verplaatst naar de terminal zelf, naast de AH to Go. Voorbereidende werkzaamheden worden naar verwachting in juli afgerond.

| 17 mei 2024 | Nieuws |