Maak nu een afspraak voor jouw zakelijke reisadvies

DUBAI – Dubai heeft  zijn nieuwste ambitie aangekondigd: de uitbreiding van Al Maktoum Airport, momenteel de tweede luchthaven van de stad, tot ’s werelds grootste. Het emiraat zal maar liefst 128 miljard dirham, omgerekend €33 miljard, investeren in dit grootschalige project.

Het project, genaamd Dubai World Central, heeft als doel plaats te bieden aan een verbazingwekkend aantal van 260 miljoen passagiers per jaar. Ter vergelijking: de huidige drukste luchthaven ter wereld, Atlanta Airport, verwerkt jaarlijks iets meer dan 100 miljoen reizigers. De nieuwe megahub zal bestaan uit vijf parallelle start- en landingsbanen en maar liefst 400 gates.

Sjeik Mohammed van Dubai de plannen goedgekeurd. Hij heeft aangegeven dat het de bedoeling is dat alle vluchten van Dubai International Airport, waar Emirates zijn thuisbasis heeft, uiteindelijk zullen worden overgeheveld naar Dubai World Central. De eerste fase van de uitbreiding moet binnen tien jaar operationeel zijn, waardoor er ruimte komt voor 150 miljoen passagiers per jaar.

Eerdere plannen om Al Maktoum uit te breiden tot ’s werelds grootste luchthaven werden eerder opgeschort vanwege economische tegenvallers en de impact van de coronacrisis. Nu lijkt Dubai echter vastbesloten om deze visie nieuw leven in te blazen en er vol energie mee door te gaan.

 

| 7 juni 2024 | Nieuws |