Maak nu een afspraak voor jouw zakelijke reisadvies

Vanaf volgende week kunnen passagiers met het goedkoopste Economy-tarief van Lufthansa op lange vluchten niet meer gratis hun stoel kiezen bij het inchecken. Dit geldt nu ook voor intercontinentale vluchten, naast de al bestaande regeling voor Europese vluchten. Passagiers met een Economy Light-ticket, dat alleen handbagage omvat, moeten voortaan betalen voor een stoelreservering. Voor Economy Classic-tarieven blijft de stoelkeuze bij het inchecken gratis.

Deze wijziging geldt ook voor bestaande boekingen met vertrek na 12 augustus en wordt ingevoerd bij Lufthansa-dochters Austrian Airlines en SWISS. Brussels Airlines hanteert deze regeling al langer. Passagiers worden niet bewust uit elkaar gezet om extra kosten te stimuleren, en reizigers met een krappe overstap krijgen automatisch een stoel voorin het vliegtuig.

Deze maatregel past in de trend waarbij netwerkmaatschappijen steeds meer op prijsvechters gaan lijken om extra inkomsten te genereren en basisticketprijzen laag te houden. Vanaf nu moeten reizigers bij Lufthansa, SWISS en Austrian Airlines ook bij het inchecken betalen voor stoelselectie.

| 30 augustus 2024 | Nieuws |